Πίσω από τα κλειστά μου μάτια...

Ένα σπίτι πνιγμένο σε πρασινάδες και λουλούδια! Συμφωνία χρωμάτών, αρωμάτων και ήχων... Η γη μας στάζει αφθονία και το ποτάμι κυλά πάντα, για πάντα -τ' ακούς;
Λόγια σαν μουσική, και γέλια ανάμεσα σε σιωπές πλήρεις.
Μυρίζει σπιτικό φαγητό... Το γλυκό γίνεται... Οι κούπες περιμένουν να δεχτούν εκλεκτό τσάι...
Τα βουνά, αγέρωχα και δεσποτικά, ρωτούν. Η θάλασσα, αινιγματική κι απόκοσμη, αποφεύγει τις εύκολες απαντήσεις. Κι ο έναστρος ουρανός τις νύχτες υφαίνει τα πιο όμορφα όνειρά μας.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ρυζόγαλο...

Είχα να φάω χρόνια...
Ώσπου το πεθύμησα! Κι αποφάσισα να το φτιάξω... Ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες της παρακάτω συνταγής, και το αποτέλεσμα ήταν απολαυστικό: μύρισε "μαμά", παιχνίδι και ξεγνοιασιά...



ΥΓ. Ένα αγαπημένο Όνειρο από Χιόνι, θεωρεί το ρυζόγαλο περισσότερο χειμωνιάτικο έδεσμα, παρά καλοκαιρινό. 
Προσωπικά το θεωρώ δροσιστικό και ελαφρύ, κατάλληλο και για το καλοκαίρι... Και οι 296 θερμίδες ανά μερίδα, καίγονται εύκολα με λίγο κολύμπι...  Ή με ένα παθιασμένο φιλί !!! (Βλ. τον -κλασικό πια- κόκκινο θερμιδομετρητή της Lalacook!)Όταν όμως μιλάει ο ειδήμων, οι υπόλοιποι οφείλουν να σιωπούν...
Οπότε δεν θα διαφωνήσω.
Και θα ανεβάσω ξανά τότε το ποστ, για υπενθύμιση.



...(για 6 άτομα)

Υλικά
·  1/2 κούπα ρύζι καρολίνα ή γλασέ
·  1 1/2 κούπα νερό
·  1/4 κουταλάκι αλάτι
·  4 κούπες γάλα
·  2 κουταλιές κορν φλάουρ
·  λίγη βανίλια
·  1/2 κούπα ζάχαρη
·  κανέλα

http://www.vefashouse.gr/vefashouse/images/blank_px.gifΕκτέλεση
Βάλτε το ρύζι σε σουρωτήρι και ξεπλύνετέ το με λίγο νερό. Βάλτε το νερό και το αλάτι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά. ΄Οταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε το ρύζι κι ανακατέψτε καλά. Σκεπάστε την κατσαρόλα, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, μέχρι ν' απορροφηθεί όλο το νερό. Στο μεταξύ, χωρίστε 1/4 κούπας γάλα και διαλύστε σ' αυτό το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Βράστε το υπόλοιπο γάλα και ρίξτε το μαζί με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα με το ρύζι. Ανακατέψτε, σκεπάστε και σιγοβράστε επί 20'. Ρίξτε το διαλυμένο στο γάλα κορν φλάουρ και βράστε ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να πήξει το μίγμα ελαφρά, 5'-8' περίπου. Κατεβάστε από τη φωτιά και μοιράστε το ρυζόγαλο σε 6 μπολάκια. ΄Οταν κρυώσει ελαφρά, πασπαλίστε την επιφάνεια με λίγη κανέλα, αφήστε το να κρυώσει εντελώς, σκεπάστε τα μπολάκια με πλαστική μεμβράνη και φυλάξτε τα στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου