Έτυχε να τη δοκιμάσω σε ιταλικό εστιατόριο, ως ορεκτικό. Μου άρεσε κι είπα να ψαξω και να βρω μια συνταγή. Ώσπου βρήκα και προέκρινα την παρακάτω... Τη δοκιμάσαμε ένα βροχερό βραδάκι του φθινοπώρου, και μας άρεσε πολύ! (Σαν να τρως αναβαθμισμένη σε γεύση χωριάτικη, σε παχύρευστη μορφή!)
Ανδαλουσιανή Τοματόσουπα "Γκαθπάτσο"
Υλικά (6-8 μερίδες):
1 κιλό ντομάτες ώριμες
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
10 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές γλυκού ξύδι
5 κουταλιές σούπας νερό κρύο
1 πρέζα κύμινο
1 αγγούρι καθαρισμένο
1/2 φρατζόλα ψωμί
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
10 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές γλυκού ξύδι
5 κουταλιές σούπας νερό κρύο
1 πρέζα κύμινο
1 αγγούρι καθαρισμένο
1/2 φρατζόλα ψωμί
Εκτέλεση:
Σε ένα γουδί ή στο μπλέντερ χτυπάμε το σκόρδο με το κύμινο και το ψωμί.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις τομάτες και σ' ένα μπολ τα αναμειγνύουμε με το λάδι και το ξύδι. Προσθέτουμε και τα υλικά του γουδιού και ανακατεύουμε καλά. Τα χτυπάμε στο μούλτι προσθέτοντας το νερό και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά. Ψιλοκόβουμε το αγγούρι και τις πιπεριές και τα προσθέτουμε από πάνω μόλις σερβίρουμε στα πιάτα ή στο ποτήρι.
Μπορούμε να γαρνίρουμε και με κομματάκια τυρί manchego, ή κρεμμύδι, ή με σταφύλι.
Πηγή: www.yumyum.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου