Εξαιρετικά αλκαλικές τροφές / pH 8,5 - 9,0
pH 9,0:
- Λεμόνια: Εξαιρετικό για κρυολόγημα, βήχα, πόνο λαιμού, καούρα και πεπτικές διαταραχές.
- Καρπούζι: Καλό για ετήσια νηστεία. Για αρκετές μέρες τρώτε καρπούζι, μασάτε και τρώτε επίσης τα κουκούτσια. Υπέρ αλκαλική τροφή.
pH 8,5:
- Αγαρ-Αγαρ: Υποκατάστατο της ζελατίνης, πιο θρεπτικό.
- Ακτινίδιο
- Ανανάς
- Αντίδια
- Αχλάδια (γλυκά)
- Δαμάσκηνα Umeboshi
- Κανταλούπε
- Καγιέν: Αναζωογονητικό, μη ερεθιστικό θεραπευτικό του σώματος. Καλό για το ενδοκρινολογικό
- Λάιμ
- Μαϊντανός: Καθαρίζει τα νεφρά.
- Μάνγκο
- Νεροκάρδαμο
- Passion fruit
- Παπάγια
- Πεπόνι
- Σπαράγγι: Ισχυρός μειωτής οξύτητας, αποτοξινώνει με προσωρινή οξύτητα των ούρων, επιφέροντας αλκαλικότητα μακροχρόνια.
- Σταφύλια (γλυκά)
- Σταφίδες ξανθές
- Σύκα ξερά
- Φύκια Κέλπ και Seaweeds
- Χουρμάδες ξεροί
- Χυμοί Φρούτων: Τα φυσικά σάκχαρα φέρνουν αλκαλικότητα. Πρόσθετη ζάχαρη κάνει τους χυμούς να σχηματίζουν οξέα.
- Χυμοί Λαχανικών: Ανάλογα τα λαχανικά και τη γλυκύτητα.
Μέτρια αλκαλικές τροφές / pH 7,5 - 8,0
pH 8,0:
- Αλφάλφα: Πλούσια σε ένζυμα, άριστη ευπεψία.
- Αβοκάντο
- Αλεύρι
- Αραρούτι: Περιέχει υψηλό ασβέστιο. Υποκατάστατο του καλαμποκάλευρου.
- Αλάτι Θαλασσινό (με λαχανικά): Η περιεκτικότητα λαχανικών ανεβάζει την αλκαλικότητα.
- Αρακάς (φρέσκος γλυκός)
- Αχλάδια (λιγότερο γλυκά)
- Βερίκοκα
- Βότανα πράσινα
- Γκουάβα
- Γκρέιπφρουτ
- Διόσπυρος
- Καρότα
- Κολοκύθα (γλυκιά)
- Μαρούλι πράσινο
- Μήλα (γλυκά)
- Μούρα
- Μπανάνες (ώριμες)
- Νεκταρίνι
- Ροδάκινα (γλυκά)
- Σέλινο
- Σκόρδο: Ανεβάζει τις τροφές οξύτητας pH 5,0 προς την αλκαλική κατεύθυνση.
- Σπανάκι
- Σταφύλια (λιγότερο γλυκά)
- Σταφίδες κορινθιακές
- Σύκα (φρέσκα)
- Φραγκοστάφυλο
- Χουρμάδες (φρέσκοι)
pH 7,5:
- Αρακάς (λιγότερο γλυκός)
- Γογγύλι
- Καλαμπόκι γλυκό (φρέσκο)
- Κολοκύθα (λιγότερο γλυκιά)
- Κολοκύθα Squash (Χειμερινή Κολοκύθα: pH 7,5 – Γλυκύτερη: 8,0).
- Κουκιά
- Κουνουπίδι
- Λάχανο
- Μαρούλι (ανοιχτό πράσινο)
- Μήλα (ξινά)
- Μηλόξυδο: Ανόθευτο, μη παστεριωμένο βοηθάει το πεπτικό (1 κουταλιά με μέλι και νερό πριν τα γεύματα).
- Μπαμπού Φύτρα
- Μπρόκολο
- Ντάικον
- Παντζάρι
- Πατάτες με φλούδα
- Πιπερόριζα (τζίντζερ-φρέσκια)
- Πιπεριά
- Πορτοκάλι
- Ροδάκινα (λιγότερο γλυκά)
- Σμέουρα
- Σταφύλια (ξινά)
- Ταμάρι: Γνήσια ζυμωμένο για 1,5 χρόνο, αλλιώς pH 6,0.
- Φασολάκια (φρέσκα πράσινα)
- Φράουλες
- Χαρούπια: Υποκατάστατο του κακάο, πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία.
Τροφές ελαφρώς αλκαλικές προς ουδέτερες / pH 7,0
pH 7,0:
- Αμύγδαλα: Μουσκεύετε 12 ώρες και τα τρώτε ξεφλουδισμένα.
- Αγγούρι
- Αγκινάρα
- Αλάτι Θαλασσινό: Περιέχει θαλάσσια μέταλλα. Ξηραμένο σε χαμηλές θερμοκρασίες.
- Αμάρανθος
- Βύνη κριθαριού
- Γιδίσιο γάλα & τυρόγαλο (άβραστο): Υψηλό νάτριο, για βοήθεια στην πέψη.
- Ελαιόλαδο
- Ελιές ώριμες: Ξεραμένες στον ήλιο, ωριμασμένες στο δένδρο, αλλιώς pH 6,0
- Καρύδα (φρέσκια)
- Κάστανα (ξερά, ψημένα)
- Κεράσια
- Κεχρί
- Κινόα
- Κολοκάσια
- Κρεμμύδι
- Κρόκοι αυγών (λίγο βραστοί)
- Λαχανάκια Βρυξελλών
- Μανιτάρια
- Μαγιά (διατροφικές νιφάδες)
- Μαγιονέζα (σπιτική)
- Μέλι (ανεπεξέργαστο)
- Μελιτζάνα
- Μίσο (πάστα σόγιας)
- Μοσχοκάρυδο
- Μουστάρδα
- Μπάμιες
- Μπαχαρικά: Κυμαίνονται μεταξύ pH 7,0 και 8,0.
- Νεροκαστανιά
- Ντομάτες (γλυκές ή μέτρια γλυκές)
- Ξύδι ρυζιού
- Πίκλες σπιτικές: Με θαλασσινό αλάτι και μηλόξυδο.
- Πράσο
- Ραβέντι
- Ρεπάνι
- Σάλτσα σαλάτας
- Σιρόπι Ρυζιού
- Σόγια φασόλια (ξερά)
- Σόγια γάλα & τυρί
- Σουσάμι σπόροι (ολόκληροι): Υψηλά επίπεδα αφομοιώσιμου ασβεστίου. Καλύτεροι φρεσκοαλεσμένοι.
- Τόφου / Ψωμί Εσσαίων: Τα φυτρωμένα σιτηρά είναι πιο αλκαλικά. Τα καλομασημένα σιτηρά γίνονται επίσης πιο αλκαλικά. Φυτρωμένα Σιτηρά: Υψηλότερη αλκαλικότητα και πιο εύπεπτα.
Ελαφρώς όξινες τροφές προς ουδέτερες / pH 7,0
pH 7,0:
- Ασπράδι αυγών
- Βατόμουρα
- Βούτυρο
- Γάλα (ομογενοποιημένο) και επεξεργασμένα προϊόντα γάλακτος*: Τα γαλακτερά δημιουργούν βλέννες και είναι δύσπεπτα.
- Γιδίσιο γάλα
- Δαμάσκηνα φρέσκα & ξερά: Τα γαλακτερά δημιουργούν βλέννες και είναι δύσπεπτα
- Δημητριακά πρωινού (ανεπεξέργαστα με μέλι, φρούτα, σιρόπι σφενδάμου)
- Ελιές (ξυδάτες)
- Έλαια (εκτός ελαιόλαδου)
- Καρύδια
- Καρύδα ξερή
- Κάσιους
- Κριθάρι
- Cranberries: Περιέχουν όξινα βενζοϊκά οξέα
- Κράκερ σίκαλης, ρυζιού ή σίτου (ανεπεξέργαστα)
- Μακαντάμια και Μπραζίλ καρποί
- Μαργαρίνη
- Μέλι (επεξεργ.)
- Μελάσα (οργανική αθειάφιστη): Πολύ πλούσια σε σίδηρο
- Μοσχοκάρυδο
- Μουστάρδα
- Πίτουρο
- Ποπ-κορν με βούτυρο (σκέτο)
- Σιρόπι κριθαριού
- Σιρόπι Σφενδάμου (ανεπεξέργαστο)
- Σπόροι Κολοκύθας και Ηλίανθου
- Τυριά (ελαφρά και λεπτά)
- Πέκαν καρποί
- Στάρι Σπελτ
- Φακές
- Φασόλια ξερά (μουνγκ, ατζούκι, γκαρμπάνζο, πίντο, κίντνεϊ): Τα ξερά φασόλια φυτρωμένα είναι ουδέτερα (pH 7,0).
- Φιστίκια Αιγίνης
- Φρουκτόζη
- Ψωμί σίκαλης (οργανικό φυτρωμένο).
* Κρέμα (φρέσκια και άβραστη), Γάλα και Τυρόγαλα (αγελάδας), Γιαούρτι (σκέτο).
Μέτρια όξινες Τροφές / pH 6,0 - 6,5
pH 6,5:
- Αυγά ολόκληρα (καλά βρασμένα)
- Βρώμη
- Γλυκά (με σπόρους & μέλι)
- Ζυμαρικά (πλήρη)
- Κέτσαπ
- Μαγιονέζα
- Μπανάνες (πράσινες)
- Πατάτες ξεφλουδισμένες
- Ποπ-κορν (με αλάτι και βούτυρο)
- Ρύζι Μπασμάτι
- Ρύζι αναποφλοίωτο
- Σόγια σάλτσα (εμπορίου)
- Ταπιόκα
- Τυριά (δυνατά)
- Φαγόπυρο
- Φιστίκι αράπικο
- Ψωμί Σταρένιο (οργανικό φυτρωμένο)
- Ψωμιά καλαμποκιού και ρυζιού
pH 6,0:
· Γιαούρτι (γλυκαμένο)
· Δημητριακά πρωινού (επεξεργασμένα)
· Κρέμα σιταριού
· Κρασί: Καλής ποιότητας κόκκινο κρασί.
· Μελάσα (θειαφισμένη)
· Οστρακόδερμα
· Πίκλες (εμπορίου)
· Σιρόπι Σφενδάμου (επεξεργασμένο)
· Τροφές πλήρους σιταριού: Το ανεπεξέργαστο σιτάρι είναι πιο αλκαλικό.
· Τσάι μαύρο
· Φρουτοχυμοί με ζάχαρη
· Φύτρο σταριού
· Ψάρια
· Ψωμιά (εξευγενισμένα) από καλαμπόκι, βρώμη, ρύζι και σίκαλη.
Εξαιρετικά όξινες Τροφές / pH 5,0 - 4,5
pH 5,5:
· Αλεύρι άσπρο και σταρένιο: Είναι λευκασμένα - δεν προσφέρουν τίποτα.
· Αλάτι ιωδ. ραφιναρισμένο
· Ανθρακούχα αναψυκτικά και ποτά: Απομυζούν τα μεταλλικά στοιχεία.
· Βοδινό κρέας
· Γαλοπούλα
· Γλυκά και κέικ με άσπρο αλεύρι
· Ελάφι
· Ζάχαρη άσπρη: Δηλητήριο! Αποφεύγετέ τη.
· Ζάχαρη καφέ: Οι περισσότερες είναι άσπρη ζάχαρη με προσθήκη σκούρου σιροπιού.
· Ζυμαρικά (άσπρα)
· Καραμέλες
· Καφές: Οργανικός, φρεσκοαλεσμένος - μέχρι pH 5,5.
· Κατσίκι
· Κοτόπουλο
· Κουνέλι
· Κρέμα με άσπρη ζάχαρη
· Λικέρ: Οι φθηνές μάρκες πέφτουν στο pH 5,0.
· Μαρμελάδες
· Μπύρα: Καλής ποιότητας, καλοζυμωμένη - μέχρι pH 5,5. Οι λίγο ζυμωμένες πέφτουν στο 5,0.
· Ναρκωτικά
· Ξύδι λευκό (επεξεργασμένο)
· Πρόβατο
· Ρύζι άσπρο
· Σιμιγδάλι
· Σοκολάτα
· Σταρένιο ψωμί
· Τσιγάρα
pH 4,5:
· Τεχνητά γλυκαντικά.
· Χοιρινό
(Πηγή: http://omofagia.forumup.gr/index.php?mforum=omofagia)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου